Evropska četrt 030: Mi bi šli radi ven, ne vemo, kako, ampak bomo že

Foto: Marco Verch via Flickr.

Britanski parlament je gladko zavrnil podpis ločitvenega sporazuma z EU in, kakor se morda to komu zdi nenavadno, skoraj hkrati izglasoval zaupnico Theresi May.

Kaj zavrnitev pomeni, katere možnosti ostajajo na mizi, zakaj bi nas moral izhod VB iz EU brez dogovora skrbeti in ali bo Evropska unija še naprej ostala tako enotna, kot je bila v pogajanjih doslej.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

MATJAŽ TROŠT – Novinar, nekdanji dopisnik RTV v Bruslju. V dveh mandatih. Zdaj, tako kot pred tem radijec, vedno znova na prepihu med športom in zunanjo politiko. Na Twitterju pa ga najdete pod @matjaztrost.

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. 

Evropska četrt nastaja ob podpori Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “Evropska četrt 030: Mi bi šli radi ven, ne vemo, kako, ampak bomo že”