Evropska četrt 033: Mir, človekove pravice in demokracija

Foto: Engin_Akyurt via Pixabay.

Predstavljamo rezultate obsežne raziskave o tem, kakšno je mnenje Slovencev in Slovenk o Evropski uniji. Pravkar objavljeno Nacionalno poročilo Eurobarometer razkriva, da smo zadovoljni z življenjem v lastni državi, na prihodnost gledamo optimistično, šport pa je tisti, za katerega ocenjujemo, da nas najbolj povezuje.

#EvropskaČetrt #EUandME

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

MAJA PAVLOVIČ – Politologinja, ki je poklicno pot začela kot novinarka Radia Slovenija, nato pa se je preselila v vode EU. Najprej je delala kot slovenska uradnica na Službi Vlade RS za evropske zadeve in kot uradna govorka Ministrstva za znanost, visoko šolstvo in tehnologijo med slovenskim predsedovanjem Svetu EU, od leta 2009 pa je zaposlena pri Evropski komisiji. Od jeseni 2013 vodi ekipo za odnose z javnostmi na Predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji in med drugim vsako leto skrbi za pripravo nacionalnega poročila o rezultatih javnomnenjske raziskave Eurobarometer.

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. 

Evropska četrt nastaja ob podpori Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “Evropska četrt 033: Mir, človekove pravice in demokracija”