Evropska četrt 035: Zaščita žvižgačev

Foto: Prashant Gautam via Unsplash.

V Evropskem parlamentu so se države članice začasno dogovorile glede novih pravil, ki naj bi prijaviteljem kršitev prava EU zagotovila visoko raven zaščite.

Kaj v praksi pomeni zaščita žvižgaštva, kakšne so pasti in kje je v tej zgodbi Slovenija, se pogovarjamo z avtorico prve slovenske knjige o žvižgaštvu, dr. Almo M. Sedlar.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

DR. ALMA M. SEDLAR – Nekdanja novinarka in urednica, ki je bila leta 2014 imenovana za namestnico predsednika Komisije za preprečevanje korupcije. Tri leta kasneje je s funkcije odstopila zaradi onemogočanja dela, od takrat se s preprečevanjem korupcije ukvarja na mednarodni ravni. Marca 2018 je postala predsednica Transparency International Slovenia. Leta 2017 je prejela nagrado Društva novinarjev Slovenije Bratstvo resnice.

Diplomirala je iz filozofije (Cenzura in sovražni govor v medijih) in pedagogike (Otroci brez spremstva in šola) ter doktorirala s področja zaščite žvižgačev in preprečevanja korupcije in medijskih reprezentacij žvižgaštva. Na Twitterju jo najdete pod @AlmaSedlar.

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. 

Evropska četrt nastaja ob podpori Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “Evropska četrt 035: Zaščita žvižgačev”