Evropska četrt 036: Brexit v slepi ulici

Foto: ChiralJon via Wikimedia)

“Brexit pomeni brexit in iz tega bomo naredili uspešnico.” To je ob prevzemu oblasti izjavila britanska premierka Theresa May, ki naj bi Združeno kraljestvo vodila iz EU.

Po skoraj treh letih, mukotrpnih pogajanjih brez rezultata, razklani politiki na levi, desni in vmesni ter nezadovoljstvu prav vseh na Otoku je brexit le še sinonim za popolno neodločnost in kaos.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

ADRIJAN BAKIČ – Že 13 let novinar v Zunanjepolitičnem uredništvu Televizije Slovenija. Pri svojem delu je v preteklosti pozorno spremljal predvsem dogajanje v Španiji, na Portugalskem in v Latinski Ameriki.

Za TV Slovenija je iz Španije in Portugalske poročal v obdobju gospodarske krize, na terenu je spremljal referendum o katalonski neodvisnosti, lani je poročal tudi o razmerah na Slovaškem po umoru novinarja Jana Kuciaka, letos pa je za več mesecev odšel v London, kjer je posebni poročevalec za brexit za RTV Slovenija. Je tudi avtor Zrcal tedna in štirih dokumentarnih oddaj Mednarodna obzorja, zadnja z naslovom Razdruženo kraljestvo je bila predvajana 26. marca. Na Twitterju je @AdrijanBakic.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. 

Evropska četrt nastaja ob podpori Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “Evropska četrt 036: Brexit v slepi ulici”