Evropska četrt 038: STA in projekt Ne/Ja

Vir: neja.sta.si.

Koliko je plevela in koliko resnice v izjavah najvidnejših politikov in političark, ki nas prepričujejo, naj volimo zanje?

Ne/Ja je projekt Slovenske tiskovne agencije, ki je namenjen prav preverjanju dejstev med kampanjo za volitve v Evropski parlament.

#EvropskaČetrt #NeJa #EUvolitve19

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

VESNA RAKOVEC BERNARD – Novinarka STA, ki spremlja notranje- in zunanjepolitične teme ter se ukvarja z evropskimi tematikami. Ima bogate novinarske izkušnje, med drugim je kot novinarka in urednica delala v redakcijah Dnevnika in Dela.

Vesna je koordinatorka projekta Ne/Ja, spletnega portala STA, ki je namenjen preverjanju dejstev med kampanjo za volitve v Evropski parlament. V projektu ekipa novinarjev STA predstavlja dejstva in razkriva neresnice, polresnice in manipulacije, ki se pojavljajo v kampanji, ter razbija mite o EU. Njihova ambicija je, da bi projekt nadaljevali tudi v prihodnje, po oblikovanju nove Evropske komisije.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. 

Evropska četrt nastaja ob podpori Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “Evropska četrt 038: STA in projekt Ne/Ja”