Evropska četrt 045: Italija

rim
Rooftops, Rome, Italy Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum (vir: https://www.si.edu/object/rooftops-rome-italy:chndm_1917-4-611-a)

Začenjamo serijo predstavitev držav, članic Evropske unije. Italija je ena od ustanoviteljic skupnosti, ki danes šteje 27 držav. Med prvimi so prevzeli skupno valuto evro in brez dvoma sodijo v krog najvplivnejših.

Italija je tudi država, ki je zaradi epidemije novega koronavirusa, te dni v središču pozornosti. Z dopisnikom RTV iz Rima Jankom Petrovcem več o najnovejši krizi, o politični ureditvi v državi, odnosu prebivalstva do oblasti in članstva v EU.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

JANKO PETROVEC – Maturiral na United World College of the Adriatic v Devinu pri Trstu, nato leto dni delal kot prostovoljec v Lesotu, potem pa študiral najprej na ljubljanski Filozofski fakulteti in nato še na AGRFT, kjer je tudi diplomiral. Enajst let je bil samozaposlen v kulturi in sodeloval z različnimi kulturnimi in medijskimi ustanovami, zlasti s Slovenskim stalnim gledališčem v Trstu, Radiom Trst A in RTV Slovenija. Leta 2008 se je zaposlil na Radiu Slovenija: med drugim je bil urednik Uredništva razvedrilnega programa, v.d. urednika Uredništva za kulturo in urednik oddaj o manjšinah. Leta 2016 je postal dopisnik RTV Slovenija iz Rima, kjer trenutno tudi živi. Na Twitterju je @petrovec_rtv.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. Podkast sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

 

0 replies on “Evropska četrt 045: Italija”