Evropska četrt 050: Ultra vires

Foto: Etienne Girardet via Unsplash.

O sodbi nemškega ustavnega sodišča, ki sicer ni od včeraj, ampak še nima epiloga, zato pa potencial, da pretrese EU do temeljev. Dr. Petra Weingerl nam razloži, zakaj lahko najverjetneje mirno spimo.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

DR. PETRA WEINGERLDocentka na Pravni fakulteti v Mariboru, ki se ukvarja s pravom EU in mednarodnim pravom. Po dodiplomskem študiju prava in ekonomije v Mariboru je na Univerzi v Oxfordu najprej z odliko magistrirala, kasneje pa tudi doktorirala. Delovne izkušnje je nabirala na Sodišču EU v Luksemburgu, na Univerzi na Dunaju in kot sodniška pripravnica na Višjem sodišču v Ljubljani. Leta 2018 je prejela priznanje Zveze društev pravnikov Slovenije “Mladi pravnik leta”. Na Twitterju je @PetraWeingerl.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. Podkast sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

0 replies on “Evropska četrt 050: Ultra vires”