Evropska četrt 051: Demokracije in človekovih pravic ni nikoli dovolj

Foto: Martin Krchnacek via Unsplash.

Kaj pravice pomenijo Evropejcem in Evropejkam? To so ugotavljali z obsežno raziskavo, v kateri so anketirali skoraj 35.000 ljudi v 27-ih državah EU, Severni Makedoniji in Veliki Britaniji. Rezultate, ki so mestoma presenetljivi in kažejo tudi na očitne razlike med državami, nam pomaga razumeti komentator Branko Soban.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

BRANKO SOBAN – Novinar Dela več kot 45 let, od tega v zunanji politiki 30 let. Prvi stalni dopisnik Dela z Bližnjega vzhoda s sedežem v Kairu, od koder je pokrival in prepotoval ves arabski svet, pa seveda Izrael in Iran. To je bilo v letih 1991-95. Takoj zatem, od 1996-2001, pa še dopisnik v Moskvi, od koder je prepotoval vso nekdanjo Sovjetsko zvezo. Izdal je dve knjigi (Zločin brez kazni in Kazen brez zločina), je tudi avtor več predgovorov k različnim knjigam, tudi leposlovnim.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. Podkast sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

0 replies on “Evropska četrt 051: Demokracije in človekovih pravic ni nikoli dovolj”