Evropska četrt 052: Mobilne aplikacije v boju proti pandemiji

Foto: Mika Baumeister via Unsplash.
O mobilnih aplikacijah kot sredstvu v boju proti pandemiji Covid-19. Kakšne skupine aplikacij poznamo, pojasnimo razlike med njimi, prednosti in slabosti, ter razložimo, kakšne so EU smernice in navodila Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje te bolezni.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

DR. ZARJA MURŠIČ – V koronačasu se je pridružila spletni skupnosti Sledilnik, za Radio Študent je skupaj z drugimi sodelavkami in sodelavci znanstvene redakcija ustvarjala široko paleto vsebin o pandemiji, pripravila je tudi nekaj zapisov na to temo za Metino listo (o zanesljivosti seroloških testov, ki so bili uporabljeni v raziskavi o razširjenosti COVID-19 v Sloveniji in o prihodnosti pandemije). Sedaj si želi, da bi Evropa sledila zgledu Nove Zelandije in virus eliminirala, v nasprotnem primeru jo vedno bolj skrbi jesen.

Napovedi modelov:

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. Podkast sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

0 replies on “Evropska četrt 052: Mobilne aplikacije v boju proti pandemiji”