Evropska četrt 056: Kako je pandemija preoblikovala mobilnost

Foto: Alessandra Caretto via Unsplash.

Zaradi pandemije Covid-19 se dogajajo veliki premiki in rišejo nove prioritete na različnih področjih. V Evropskem tednu mobilnosti v središče postavimo prav mobilnost in se sprašujemo, če so za proizvajalce koles zdaj res zlati časi, kakšen je vpliv korona krize na javni potniški promet, kako resne so težave v avtomobilski in letalski industriji ter kaj nas čaka v prihodnje.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

NATAŠA KORAŽIJANovinarka in urednica, ki skoraj 30 let dela v tiskanih medijih, zadnjih 15 let je zaposlena na časniku Finance. Ureja portal Transport & logistika in Trajnostna mobilnost. Je ekonomistka in magistrica sociologije, ki jo zanima ekologija, mobilnost, urbanizem, človekove pravice in vrtnarjenje, zadnje tri mesece pa tudi vzgoja mačjega mladiča, ki ves čas grize. Na Twitterju je @korazijan.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. Podkast sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

0 replies on “Evropska četrt 056: Kako je pandemija preoblikovala mobilnost”