Evropska četrt 061: Princ na belem konju

Foto: Dorota Kudyba via Pixabay.

Pogovarjamo se o evropski vojski, od ideje in največjih promotorjev do realnega stanja stvari in resnih izzivov na izvedbeni ravni. Govorimo tudi o vlogi Nata pri obrambi Evrope in finančnih vložkih, ki jih temu namenjamo tudi v Sloveniji.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

IGOR JURIČ – Dopisnik RTV iz Bruslja. To je njegovo drugo dopisniško mesto, saj je bil na prelomu tisočletja 4 leta dopisnik v Nemčiji (1997 – 2001; Bonn in Berlin).

Čeprav geograf in nemcist, je svojo prvo (in do zdaj edino) službo dobil na RTV Slovenija. Leta 1987, ko je začel kot honorarec, je bila še RTV Ljubljana. Začetki so povezani z radijskim Jutranjim in nočnim programom, potem pa ga je po nekaj letih »odneslo« v zunanjo politiko (kar je bila vedno njegova želja) in v »mednarodnih vodah« na tak ali drugačen način »pluje« že skoraj 30 let. Bil je tudi urednik Zunanjepolitične redakcije TV Slovenija, voditelj TV Dnevnika in dolgoletni voditelj ter urednik zunanjepolitične oddaje Globus.

V prostem času je športni navdušenec in predvsem tekač na dolge proge. Posledica ljubezni do teka in nemščine je tudi prevod tekaške »biblije«: Velika tekaška knjiga (2013).

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. Podkast sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

0 replies on “Evropska četrt 061: Princ na belem konju”