Evropska četrt 063: Saga o Brexitu

Foto: Samuel Regan-Asante via Unsplash.

Združeno kraljestvo je z novim letom dokončno izstopilo iz Evropske unije. Za koga je ločitev bolj ali manj boleča, o razumevanju suverenosti, vprašanju odcepitev Škotske in Severne Irske ter vlogi Slovenije pri tem.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

DR. PETER J. VEROVŠEK – Redni docent (lecturer/assistant professor) na Univerzi v Sheffieldu, kjer od leta 2017 poučuje politično teorijo in mednarodne odnose. Diplomiral je na Dartmouth College, doktoriral na Yale University in po tem tudi poučeval na Harvard University.

Njegova prva knjiga, Memory and the Future of Europe: Rupture and Integration in the Wake of Total War, je leta 2020 izšla pri založbi Manchester University Press. Njegovi strokovni in poljudnoznanstveni članki redno izhajajo v vodilnih mednarodnih raziskovalnih revijah. V slovenščini občasno objavlja poljudne članke v revijah Pravna praksa, Alternator in Razpotja. Na Twitterju je @PeterVerovsek.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

0 replies on “Evropska četrt 063: Saga o Brexitu”