Evropska četrt 070: Protikoronska cepiva in patenti

Foto: Daniel Schludi via Unsplash.
O cepivih proti Covid-19 in varstvu intelektualne lastnine, vključno avtorskih pravic.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

DR. MAJA BOGATAJ JANČIČ – Strokovnjakinja za intelektualno lastnino, zlasti avtorsko pravo, ki je znanje nabrala med študijem na Harvardu in Pravni fakulteti v Torinu ter ga še vedno nabira s sodelovanjem v evropskih in mednarodnih projektih s področja avtorskega prava. V zadnjem času se ukvarja tudi s področjem upravljanja podatkov in umetne inteligence z vidika intelektualne lastnine kot sopredsedujoča delovni skupini za upravljanje podatkov pri Global Partnership of AI (GPAI).

Je raziskovalka in tudi pravna svetovalka (njene stranke so tako ustvarjalci posamezniki kot gospodarske družbe, startupi in tudi javne institucije, ki uporabljajo avtorska dela na področju izobraževanja, raziskovanja in varstva kulturne dediščine. Je ustanoviteljica in vodja Inštituta za intelektualno lastnino, ki je pridruženi član uglednih raziskovalnih inštitutov Network of Centers (NoC) in tudi član Communie.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati.

Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. Podkast sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

0 replies on “Evropska četrt 070: Protikoronska cepiva in patenti”