Evropska četrt 079: Umetna inteligenca ni problem, lastništvo podatkov pač

Foto: Rod Long via Unsplash.

O umetni inteligenci, kaj to je oz. ni in primeri, kjer se danes že uporablja. Govorimo tudi o izzivih, kot so regulacija, standardizacija, nadzor in možnost zlorab, ter umetni inteligenci v šolstvu, konkurenčnosti EU in centrih sveta, ko gre za vlaganja v raziskave in razvoj umetne inteligence.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

PROF. DR. BLAŽ ZUPAN – Redni profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter vodja Laboratorija za bioinformatiko. Predava in raziskuje na področju odkrivanja znanj iz podatkov, tovrstne tehnike pa v raziskovalnih projektih laboratorija uporabljajo predvsem na področjih biomedicine. Veseli ga gradnja intuitivnih programskih sistemov za podatkovno analitiko in tehnike zlivanja podatkov, ki jih testirajo in uporabljajo naši partnerji doma in v tujini. Eden od teh je Baylor College of Medicine, kjer je gostujoči profesor.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. Podkast sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

0 replies on “Evropska četrt 079: Umetna inteligenca ni problem, lastništvo podatkov pač”