Evropska četrt 086: O matematiki širjenja koronavirusa

Foto: Saad Ahmad via Unsplash.

Pogovarjamo se o modeliranju epidemije Covid-19, uporabnih informacijah, ki pomagajo pri upravljanju zdravstvene krize, in vplivu cepljenja na potek epidemije v EU.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

IZR. PROF. DR. JANEZ ŽIBERT – Univ. dipl. matematik, zaposlen na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani in na Univerzi na Primorskem. Po osnovni izobrazbi je matematik z doktoratom iz elektrotehnike. Raziskovalno se ukvarja s statistiko in statističnim modeliranjem, obdelavo signalov in strojnim učenjem.

Njegovo raziskovalno delo je usmerjeno predvsem na obdelavo in analizo večjih količin podatkov in biosignalov ter statistiko v medicini in zdravstvu. Dr. Žibert sodeluje kot matematik in statistik v več projektih na različnih znanstvenih področjih, v zadnjem času predvsem na projektih iz zdravstvene informatike in biomedicine. Z matematičnim modeliranjem COVID-19 v Sloveniji se ukvarja od samega pojava bolezni v Sloveniji. S svojimi epidemiološkimi modeli aktivno sodeluje v COVID-19 Sledilniku.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. Podkast sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

0 replies on “Evropska četrt 086: O matematiki širjenja koronavirusa”