Evropska četrt 088: Sirija je bila 7 let ruski vojaški poligon za Putinovo invazijo na Ukrajino

Foto: 2427999 via Pixabay.

O vlogi predsedujoče Svetu EU Francije v ukrajinski vojni, neuspelih pogajanjih Macrona s Putinom, posledicah ruske intervencije v Siriji in neaktivnosti EU.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

BARBARA ŠURK – Novinarka ameriške tiskovne agencije The Associated Press v Franciji. Petnajst let je preživela na Bližnjem vzhodu, kjer je za AP poročala iz Iraka, Egipta, Sirije, Libanona, Jemna, arabskih držav Perzijskega zaliva in Irana. Pred tem je bila bližnjevzhodna dopisnica časnika Delo v Jeruzalemu. Po študiju na ljubljanski Filozofski Fakulteti, je študirala v ZDA na univerzah Duke v severni Karolini, Tennessee v Knoxvillu in Stanford v Kaliforniji, o ZDA poročala za časnik Dnevnik in občasno tudi za RTV Slovenija. EU politiko vključno z Brexitom je v Bruslju spremljala kot urednica in novinarka ameriškega portala Politico. Minulih nekaj let se je zadrževala bližje našim krajem, kjer je za New York Times občasno poročala iz držav na Balkanu. Piše knjigo o Bližnjem vzhodu – politični memoir pravi, da bo, čigar delovni naslov nam je zaupala kot ‘Iz Jeruzalema v Bejrut’. Na Twitterju je @BarbaraSurk.

 

Da bi bolje razumeli vojno v Ukrajini, Barbara ob tem priporoča:

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

0 replies on “Evropska četrt 088: Sirija je bila 7 let ruski vojaški poligon za Putinovo invazijo na Ukrajino”