Evropska četrt 089: Česa takšnega še nisem doživela

Foto: Etienne Girardet via Unsplash.

Z dolgoletno dopisnico RTV iz Rusije Vlasto Jeseničnik se pogovarjamo o tem, kako dogajanje v Ukrajini odmeva v Rusiji, o drastičnem zakonu, ki strogo omejuje in onemogoča delo novinarjev in novinark, o poročanju ruskih državnih medijev in splošnem vzdušju v Rusiji, stanju ruskega gospodarstva, sankcijah, priljubljenosti Putina in odnosu do ukrajinskega predsednika Zelenskega.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

VLASTA JESENIČNIK – Diplomirana politologinja mednarodne usmeritve. V Uredništvu zunanjepolitičnih oddaj Televizije Slovenija je zaposlena od leta 1991. Iz Rusije je kot stalna dopisnica RTV Slovenija začela poročati leta 1996, šest let je bila dopisnica v ZDA. Po vrnitvi v Slovenijo je bila  voditeljica osrednje informativne oddaje TV Dnevnik in zunanjepolitična komentatorka. V zadnjih letih znova poroča iz Rusije.

Je avtorica več odmevnih dokumentarnih televizijskih oddaj Mednarodna obzorja o Rusiji, ZDA, Ukrajini, Kitajski, Afganistanu. Kot posebna poročevalka je poročala o vojni v Čečeniji, zlomu režima talibanov v Afganistanu, katastrofalnem potresu na Haitiju, priključitvi Krima Rusiji, vojni na vzhodu Ukrajine. Intervjuvala je zadnjega sovjetskega voditelja Mihaila Gorbačova. Bralke in bralci revije Jana so jo za poročanje iz Afganistana leta 2001 izbrali za Slovenko leta.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

0 replies on “Evropska četrt 089: Česa takšnega še nisem doživela”