Evropska četrt 090: Putin lahko ostane na oblasti dlje, kot je bil Stalin

Foto: Michael Parulava via Unsplash.

Z odličnim poznavalcem Rusije in postsovjetske geopolitike Miho Lamprehtom poskušamo razgrniti zapletene zgodovinske kontekste spopada v Ukrajini. Pogovarjamo se o smiselnosti hladnovojnih primerjav, ponovni delitvi ozemelj in verjetni redefiniciji evropske varnostne strukture.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

MIHA LAMPREHT – Po diplomi na Pravni fakulteti se je leta 1981 kot novinar zaposlil na Radiu Slovenija. Od leta 1989 do 1996 je bil dopisnik RTV SLO v Moskvi, prvi dve leti tudi za Delo. Sicer je bil tudi programski direktor javnega radia v obdobju 2003 do 2006 in od jeseni 2010 do pomladi 2019. Več mandatov je bil v EBU radijskem odboru. Vseskozi je objavljal in pisal na temo Rusije in postsovjetske geopolitike. Prevedel je nekaj knjig iz ruščine v slovenščino, med njimi Zadnje zapise Ane Politkovske. S plezanjem v skali še vedno preskuša tudi svoj vertikalni instinkt in igro gravitacije.

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

0 replies on “Evropska četrt 090: Putin lahko ostane na oblasti dlje, kot je bil Stalin”