Evropska četrt 093: V odnosu do EU ni racionalnosti, so samo čustva

Foto: Nikola Knezevic via Unsplash.

Vojna v Ukrajini traja že poldrugi mesec. Z Boštjanom Anžinom, dopisnikom RTV iz Beograda, se pogovarjamo o vplivu Rusije na Balkanu, povezavah srbskega predsednika Vučića s Putinom, varnostni situaciji v BIH in evropski perspektivi regije.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

BOŠTJAN ANŽIN – Novinarsko pot je začel na Kanalu A, kamor je prišel prek avdicije, takrat pod vodstvom Mileta Vrega, kasneje RTV SLO, informativni program, notranja. Prvi prispevek v prvih Odmevih je bila čudovita reportaža o tem, kako domačini pričakujejo Primoža Peterko po uspešni novoletni turneji, še dobro, da se je tam znašla njegova babica in rešila prispevek.

Kasneje je presedlal v zunanjepolitično redakcijo, iz Ljubljane pokrival srednjo in vzhodno Evropo, potem pa počel kup stvari – od vodenja in urednikovanja TV Dnevnika, vodenje različnih oddaj, soočenj. Leta 2005 je v drugem poskusu pristal na dopisniškem mestu v Berlinu in tam ostal 9 let in pol. Ob vrnitvi je skupaj s Špelo in Juretom sodeloval pri oživitvi Tarče in se kasneje odločil, da poskusi še južno varianto dopisništva. V Berlinu mu je drugi dan umrl papež, v Beogradu je bil prve mesece med mejami in prebežniki. Na Twitterju ga najdete pod @BostjanAnzin.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati.

Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

0 replies on “Evropska četrt 093: V odnosu do EU ni racionalnosti, so samo čustva”