Evropska četrt 110: Getting ready for elections to the European Parliament

Foto: Phil Scroggs via Unsplash.

More than a year separates us from the European parliamentary elections 2024. We talk to Stephen Clark, director for the European Parliament Liaison offices, about preparations already underway. He also shares lessons from the previous round, speaks about the dangers of disinformation, possible attempts of foreign actors to influence the outcomes and how to motivate younger voters.

#EvropskaČetrt S06E12

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

STEPHEN CLARK – V Evropskem parlamentu deluje že 31 let. Delal je s parlamentarnimi odbori, v osrednji vodstveni vlogi v uradu generalnega sekretarja in na področju komuniciranja od leta 2006. Tedaj je postal vodja parlamentarne skupine za digitalno komuniciranje, ki je opravila pionirsko delo na področju uporabe socialnih medijev s strani institucij EU, trenutno pa je direktor, odgovoren za pisarne Evropskega parlamenta v državah članicah EU, za širše javno komuniciranje in za komunikacijske kampanje, dogodke in prostore za obiskovalce Parlamenta.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati.

Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. 

0 replies on “Evropska četrt 110: Getting ready for elections to the European Parliament”