Evropska četrt 113 – Ko bi vsaj šlo za otroke

Foto: Stainless Images via Unsplash.

O stanju na področju pravic skupnosti LGBTIQ+ v Sloveniji, kaj je bilo že doseženega, kaj še ostaja in kje smo v evropskem kontekstu. Pogovarjamo se tudi o stranskih učinkih vzpona nacionalizmov in populizmov ter škodljivih vplivih družbenih omrežij.

#EvropskaČetrt S06E15

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

PROF. DR. ROMAN KUHAR – Sociolog in raziskovalec, redni profesor na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Raziskovalno se ukvarja z vprašanji diskriminacije, človekovih pravic, državljanstva in politikami enakosti.

Sodeloval je v več domačih in mednarodnih raziskovalnih projektih in izdal več knjig, med drugimi tudi Anti-gender Campaigns in Europe: Mobilizing against Equality, za katero je prejel nagrado ARRS Odlični v znanosti 2018. Med leti 2017 in 2021 je bil dekan Filozofske fakultete UL, trenutno pa je pridruženi urednik pri reviji Social Politics (Oxford University Press) in predsednik Slovenskega sociološkega društva.

Rainbow Europe Map and Index 2023 (vir: Ilga Europe).

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati.

Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. 

0 replies on “Evropska četrt 113 – Ko bi vsaj šlo za otroke”