Evropska četrt 124: Ko Taylor Swift sreča evropske volitve

Foto: Rosa Rafael via Unsplash.

Skoraj vse o junijskih volitvah v EU. Kaj bo tokrat drugače, spremembe, ki se obetajo, in komu trenutne napovedi kažejo najbolje.

Govorimo tudi o procesu spitzenkandidatov, italijanski premierki Meloni na evro parketu, VDL kot predsednici EK, ozadju in ospredju presenetljive najave Michela ter … Taylor Swift. 🙂

#EvropskaČetrt S07E10

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

MOJCA ŠIROKDopisnica RTV v Bruslju. Novinarsko kariero je začela na Radiu Študent (1991 – 1996), nadaljevala na reviji Mladina (1993-1998), konec devetdesetih let prejšnjega stoletja pa se je zaposlila na RTV Slovenija (1999), kjer dela še danes. V bogati televizijski karieri je bila novinarka v zunanjepolitični redakciji in dolgoletna dopisnica iz Italije in Vatikana. Vodila je TV Dnevnik, Odmeve in zunanjepolitično oddajo Globus, ki jo je tudi urejala.

Poznavanje italijanske politike in družbe je obeležila tudi v treh knjigah. Oblast brez obraza (2010) orisuje moč italijanske mafije. Zadnji rimski cesar (2010) govori o razpadu italijanskega strankarskega sistema in političnem projektu Silvia Berlusconija. V zadnji knjigi, Od Benedikta do Frančiška (2014), ki je izšla tudi v ponatisu, Mojca analizira ozadje odstopa papeža Benedikta XVI. in razloge za izvolitev papeža Frančiška. Za svoj literarni prvenec, kriminalni roman Pogodba (2018), je Mojca Širok prejela knjižno nagrado modra ptica. Pogodba je prvi del trilogije Rim-Ljubljana-Bruselj, Evidenca, drugi del, je izšel leta 2021, tretji del z naslovom Praznina pa 2023.

————————-

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati.

Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. 

0 replies on “Evropska četrt 124: Ko Taylor Swift sreča evropske volitve”