Recept je tukaj zato, ker se lepo prilega pravkar povedanemu. Se pa v originalu tako lepo sliši, da se ne sme prevajati.

dva funta govejega srca
štiri žlice arašidovega olja – če ga nimamo, je dobro sezamovo ali pa navadno
žlica koruzne moke
tri žličke šerija
pet rezin svežega ingverja
žlička sladkorja
dve žlici vode
dve manjši čebuli
dve žlici sojine omake
Srce očistimo žil in veznega tkiva in narežemo na tanke rezine. Na debelo narezano čebulo zmešamo s sojo, koruzno moko, šerijem, vodo, soljo, ingverjem in sladkorjem. V voku pražimo srce kake štiri minute, dodamo mešanico in pokuhamo še štiri minute. To je vse. Zraven se poda muzika Captain Beef Heart, za katerega je še Zappa rekel, da on je pa res “fukjen”.
Marko Zorko, Knjiga mrtvih
P.S. Knjigo mrtvih je izdalo časopisno podjetje Mladina d.d. , kupite jo lahko v Mladinini spletni trgovini (www.mladina.si/trgovina). Priporočamo tudi Zorkovo avtobiografijo Mein Kampf, knjigo, za katero se praši. Dobite jo v spletni knjigarni eBesede.