META.OBETA

METINA LISTA JE ROJENA!

Metina lista je spletna postaja za ustvarjalne, posebne, nadarjene ženske in trendseterske moške. Za osebe širokih pogledov in aktivnega duha.

Že prva Meta je bila posebna. Francka, naša prva Meta, je poosebljala duha, ki ga želimo izpostaviti: energično, talentirano in aktivno osebo, ki se bori, spreminja svoj svet in svetove domačih ter sosedov. Meta je aktivna oseba, ki nosi številne hišne vogale in hkrati soupravlja tudi s TV daljincem in z družinskimi delnicami.

Meta je vsakdo, ki na zapletene izzive išče rešitve in jih tudi najde. Na Metini listi se bomo drenjale vse (ženska oblika velja za oba spola), ki podpiramo načela, zapisana v zavihku Meta je ZA. Zavzemale se bomo za družbeno enakost in človekove pravice, za ustvarjalnost, za dvig kulture dialoga, za vrnitev pomena spoštovanja v javni prostor, za več humorja, za odpiranje prostorov svobode, za tenkočutnost pri obravnavi pravic manjšin, za slišnost gluhih, za vidnost slepih, za enakopravnost homoseksualnih, za obrambo in objem ranjenih.

Leto 2011 je bilo izrazito v znamenju žensk.  Nobelovo nagrado za mir so podelili trem borkam za pravice žensk iz Liberije in Jemna. Slovenija se je po dvajsetih letih z repa lestvice zastopanosti žensk v parlamentu uvrstila na osmo mesto med državami članicami EU. Metina lista bo med novimi parlamentarci/kami poiskala Mete in jim pomagala krepiti glas ter širiti njihove ideje. Iskale jih bomo med člani/cami uprav družb, med predstavniki/cami nevladnih organizacij, med umetniki/cami, novinarji/kami, samozaposlenimi, profesorji/icami, načelniki/cami upravnih enot itd. … in jih vabile na tajne festivale modre besede.

Metina lista je digitalni prostor za (prezrte) talente, ki jim je po našem mnenju pametno prisluhniti v upravnem odboru, v žiriji za podelitev takšnih in drugačnih nagrad, jim slediti po Twitterju, jih povabiti na večerjo, ali bog ne daj, zavrniti vabilo, če te povabijo na večerjo. Metina lista bo svoj nos vtikala tako v medije kot v politiko in družbo. Huda Meta bo grobim kršiteljem/cam Metinih načel javno dala tinte piti. Poslala jim bo položnico, v upanju, da jo bodo tudi poravnali. Sicer ne bomo imele od česa živeti. Dobra Meta pa bo javno pohvalila vse, ki si to zaslužijo.

META je tu. Meta je prihodnost. Meta je tista, ki obeta. Da je ne bomo iskali vsenaokoli, da ne bo izgubljena, je tu Metina lista.