Kaj berejo in poslušajo mlade znanstvenice in znanstveniki – 9. del

Preskok iz analognih na digitalne medije je en izmed pomenljivih premikov 21. stoletja. Natisnjene knjige so v dobršni meri nadomestili (tablični) računalniki, pisano besedo pa pogosto audio knjige. Temu trendu pogosto sledijo tudi mlade znanstvenice in znanstveniki, ki smo jih gostile v 9. sezoni Meta PhoDcasta.

Za vas smo strnile predloge knjig, ki so jih omenili gosti in gostije aktualne sezone:

Podkasti ponujajo enostaven in vedno dostopen način informiranja o aktualnih svetovnih tematikah. V današnjem svetu so podkasti standarden del digitalnih medijev, predvsem pri mlajših generacijah. Tako smo vam v letošnji sezoni v ekipi Meta PhoDcasta pripravili tudi seznam podkastov, ki jih priporočajo naši sogovorniki_ce:

  • Med mnogimi gosti je priljubljen podkast Metine liste LD;GD, ki ga vodijo Aljaž Pengov Bitenc (Radio Kaos), Nataša Briški (Metina lista), privatnik Antiša Korljan in Andraž Zorko (Valicon).
  • Night science je podkast o kreativnem procesu v znanosti, v katerem se gostitelja pogovarjata z uveljavljenimi raziskovalci.
  • A res, tega ne veš? je zabaven podkast voditelja Saše Stareta in Aleša Novaka, kjer se z gosti pogovarjata o stvareh, ki jih ne vesta.
  • Znanstveno-komičen podkast Ologies gosti Alie Ward, ki je za svoje poročanje na področju znanosti prejela nagrado Emmy.
  • Odbita do bita in Frekvenca X sta podkasta Val202, ki se dotikata znanosti in sodobnih tehnologij.

Voditeljice in uredništvo Metine liste vam želimo prijetno branje in poslušanje.

Se slišimo spet jeseni z okroglo, deseto sezono Meta PhoDcasta!

———————

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelji in gostje smo znanstveniki in znanstvenice z različnih področij znanosti. Večinoma gre za doktorske študente in študentke pred zaključkom doktorata, občasno pa so naši sogovorniki tudi podoktorski raziskovalci in raziskovalke v tujini.

0 replies on “Kaj berejo in poslušajo mlade znanstvenice in znanstveniki – 9. del”