Kaj je Metina lista

Metina lista je spletna postaja za osebe širokih pogledov in aktivnega duha. Za ustvarjalne, posebne ženske in trendseterske moške. Je prostor, na katerem želimo izpostavljati ljudi, ideje in projekte, ki predstavljajo motor sprememb v našem času in prostoru. Metina lista ni obremenjena z delitvami na leve in desne, naše in vaše, pravo Meto zanima samo, kaj je dobro in kaj deluje.

metin_avtobusFrancka, naša prva Meta, je poosebljala duha, ki ga želimo izpostaviti: energično, talentirano in aktivno osebo, ki se bori, spreminja svoj svet in svetove domačih ter sosedov. Meta je aktivna oseba, ki nosi številne hišne vogale in hkrati soupravlja tudi s TV daljincem in z družinskimi delnicami. Meta je vsakdo, ki na zapletene izzive išče rešitve in jih tudi najde.

Na Metini listi se bomo drenjale vse (ženska oblika velja za oba spola), ki podpiramo načela, zapisana v zavihku Meta je ZA. Zavzemale se bomo za družbeno enakost in človekove pravice, za ustvarjalnost, za dvig kulture dialoga, za vrnitev pomena spoštovanja v javni prostor, za več humorja, za odpiranje prostorov svobode, za tenkočutnost pri obravnavi pravic manjšin, za slišnost gluhih, za vidnost slepih, za enakopravnost homoseksualnih, za obrambo in objem ranjenih. Med parlamentarci/kami bomo poiskale Mete in jim pomagale krepiti glas ter širiti njihove ideje. Iskale jih bomo med člani/cami uprav družb, med predstavniki/cami nevladnih organizacij, med umetniki/cami, novinarji/kami, samozaposlenimi, profesorji/icami, načelniki/cami upravnih enot itd. … in jih vabile na tajne festivale modre besede. Metina lista je tudi digitalni prostor za (prezrte) talente, ki jim je po našem mnenju pametno prisluhniti v upravnem odboru, v žiriji za podelitev takšnih in drugačnih nagrad, jim slediti po Twitterju, jih povabiti na večerjo, ali bog ne daj, zavrniti vabilo, če te povabijo na večerjo.

META je torej tu. Meta je prihodnost. Meta je tista, ki obeta. Da je ne bomo iskali vsenaokoli, da ne bo izgubljena, je tu Metina lista. Da identificira in podpre ljudi, ideje in projekte, ki predstavljajo korak naprej.  Metina lista – da mreženje ne bo zgolj teorija, temveč praksa!

Uredništvo Metine liste