Kakopak

(foto: dcysurfer / Dave Young via Flickr)
(foto: dcysurfer / Dave Young via Flickr)
(foto: dcysurfer / Dave Young via Flickr)

Petek, 4. oktober 2013

(Veronika Deseniška je bila druga žena Friderika II. Celjskega. Proti njej je bil sprožen prvi čarovniški proces na Slovenskem. Čeprav je bila pred sodiščem oproščena, so jo umorili. Kakopak. vir)

Nevidna divja privatizacija – Miha Mazzini, Siol

Slovensko občinstvo se zgraža nad vsakim bankovcem in zidakom, ki postane zaseben, nikogar pa ne zanima divja privatizacija intelektualne lastnine, ki poteka nemoteno.

MOST – nadaljevanka nastala s sodelovanjem, strastjo in vero – Natalija Gorščak, MMC RTV SLO

Če se torej sprašujete, zakaj naše nadaljevanke niso tako dobre kot tuje, zakaj so zgodbe dolgočasne, scenariji neživljenjski, režija in produkcija površni, je odgovor na dlani – »chi mangia solo crepa solo« – kdor sam je, sam umre. Treba bo združiti pamet in sredstva, dodati malo strasti in verjeti v projekt, pa bo. Dokler pa produciramo zato, da bomo imeli kaj jesti, bodo izdelki slabi.

Ko bom stara, bom nora – Irena Jenko, Irena Sirena blog

Ko bom stara, bom ekscentrična. Čudaška. Še bolj noro asocialna. Mogoče malo napadalna. Mogoče samo nora. Vseeno mi bo in ne bom se več izmotavala iz raznih vabil, ampak bom kar naravnost povedala, da se niti pod razno ne bom družila z neznanimi ljudmi, ker imam šibko srce in preveliko ljubezen do svojega miru.

 

These are the best and worst countries to be elderly (poročilo) – Washington Post

(vir: Global AgeWatch Index 2013)
(vir: Global AgeWatch Index 2013)

Cool Story – Slate
What does “cool” even mean in 2013?

Why Do We Eat Popcorn at the Movies? – Smithsonian

Movie theater popcorn is a concession stand staple whose scent has spawned marketing ploys and copycat recipes, but movie theaters haven’t always been saturated with the tempting smell of salt and butter. The history of popcorn is vast.

 

Junakinje rokovnika Zavest 2013 so izbrale Marjetka Krapež, Tanja Radež in Zora Stančič. Objavljene so v rokovniku, ki ga je izdal Pionirski dom – Center za kulturo mladih, Ljubljana. Hvala!

0 replies on “Kakopak”