Kamen spoetike – navodila za sodelovanje

Lokacija: Limski kanal. Avtor: @metjast.

Dobra knjiga je vedno dobra družba, na Metini listi tega nikoli nismo skrivali. In ko tako s knjigo v nahrbtniku stopicljamo po svetu, se tu in tam zgodi, da nas kakšna misel, verz ali mestoma zgolj krik, zapisan v knjižnih sopotnicah, tako presune, prereže in obveže, da preprosto ni druge, kot da ga nekam zapišemo.

Ima nas, da bi si ga vžgali v čelo, ustavili svet in zaukazali, naj tem modrim mislim vendarle vsi brez pardona prisluhnejo.

To, žal, (še) ne gre. Lahko pa svoj usodni verz zapišemo na kamen, ki se v brezdelju napaja na soncu ob Ljubljanici, Seni ali Vltavi! Iz tega raztresenega razmisleka se je rodila ideja za kamen spoetike. Ideja je zrasla na zelniku Polonce Štritof K8, z njo pa želimo združiti prefinjenost digitalnega sveta s surovostjo kamna.

Kamen spoetike je posadila @streetof.

Digitalno sleherništvo, vabljeni in vabljene k flancanju kamnov spoetike po svetu. Kako bo šlo? Čisto enostavno.

NAVODILA ZA SODELOVANJE

1. Izberi si kamen in napiši nanj svoj najljubši verz ali misel.

2. Položi kamen nekam, kjer misliš, da mu je mesto. Lahko je to v tvojem rodnem mestu, vasi, v São Paulu ali pa na severni steni Eigerja.

3. Kamen spoetike pofotkaj in objavi na Twitterju, Facebooku ali Instagramu, dodaj hešteg #KamenSpoetike, tagaj @metinalista in objavi. Fotografije zbiramo tudi na naslovu info@metinalista.si.

4. Pojdi nazaj na korak 3 in ga še enkrat preberi. Porque? Ker je tretji korak najnujnejši in neobhoden, če hočemo, da se vsi naši kameno-poetični romarčki zbirajo v varnem pristanu na spletni strani Metine liste. In se tako nikoli, res nikoli ne izgubijo.

Lokacija: Straža na Jadranu. Avtorica: @MtM68.

Četudi niste pesniki in pesnice, vabljeni in vabljene, da na svojih poteh za sabo puščate #KamenSpoetike. Da odpremo poeziji, verzom, krikom, modrim mislim … pot v prihodnost in da kamni še dolgo ne bodo zapustili v asfalt in beton objeta mesta.

Neznosno se veselimo pohoda. Neskončno že drhtimo od hrepenenja.

P.S. A kakšni so načrti za prihodnost? Osvojiti vse prestolnice sveta, vse najvišje vrhove sveta, priti na olimpijske igre in svetovna prvenstva …

0 replies on “Kamen spoetike – navodila za sodelovanje”