Kamutova lepotička

Avtorica: Mateja Ulaga in kuha. Z eko rastlinsko kulinariko in filozofijo se ukvarja že deseto leto. Do tega jo je pripeljala radovednost. V teh letih je obiskala različne veganske tečaje doma in v tujini, večinama pa recepte skreira kar sama. Ker je po duši in srcu gurmanka in ima rada nove, zanimive okuse, ji je veganstvo to še kako omogočilo. 

Mateja Ulaga (foto: osebni arhiv)
Mateja Ulaga (foto: osebni arhiv)

BIO KRUH BREZ KVASA – KAMUTOVA LEPOTIČKA

Potrebujemo:

500 g  polnozrnate kamutove,

1 mala žlička soli,

½ l radenske,

1 zvrhana žlička vinskega kamna,

2 žlici  jabolčne čežane

Priprava:

Kamutovi (ali po izbiri) moki dodamo nejodirano morsko sol, vinski kamen, radensko, jabolčno čežano in vse skupaj s kuhalnico premešamo. Zvrnemo v namaščen pekač  za potico, ki ga posujemo s sezamovimi, sončničnimi, bučnimi semeni in postavimo v pečico, ki je že ogreta na 180 stopinj. Pečemo 1 uro.

(foto: Simona Tomažič)
(foto: Simona Tomažič)

 

Več informacij o Mateji Ulaga in kuha in možnostih naročila na tej povezavi, 28. septembra pa vabljeni na tečaj ”Veselo razstrupljanje”, kjer boste skupaj pripravljali presne obroke in kuhali zdrave veganske jedi.

Screen shot 2013-09-08 at 9.55.16 AM

 

Več od Metina lista

Singapurska izjava o raziskovalni integriteti

Raziskovalna integriteta je ključnega pomena za vrednost in koristnost raziskovanja. Čeprav načeloma in...
Beri dalje