Avtorica: Mateja Ulaga in kuha. Z eko rastlinsko kulinariko in filozofijo se ukvarja že deseto leto. Do tega jo je pripeljala radovednost. V teh letih je obiskala različne veganske tečaje doma in v tujini, večinama pa recepte skreira kar sama. Ker je po duši in srcu gurmanka in ima rada nove, zanimive okuse, ji je veganstvo to še kako omogočilo.

BIO KRUH BREZ KVASA – KAMUTOVA LEPOTIČKA
Potrebujemo:
500 g polnozrnate kamutove,
1 mala žlička soli,
½ l radenske,
1 zvrhana žlička vinskega kamna,
2 žlici jabolčne čežane
Priprava:
Kamutovi (ali po izbiri) moki dodamo nejodirano morsko sol, vinski kamen, radensko, jabolčno čežano in vse skupaj s kuhalnico premešamo. Zvrnemo v namaščen pekač za potico, ki ga posujemo s sezamovimi, sončničnimi, bučnimi semeni in postavimo v pečico, ki je že ogreta na 180 stopinj. Pečemo 1 uro.

Več informacij o Mateji Ulaga in kuha in možnostih naročila na tej povezavi, 28. septembra pa vabljeni na tečaj ”Veselo razstrupljanje”, kjer boste skupaj pripravljali presne obroke in kuhali zdrave veganske jedi.