Karierne poti mladih znanstvenikov in znanstvenic doma in v tujini

graficzny.com.pl

V dveh sezonah Meta PHoDcast sva z dr. Luko Ausecem intervjuvala številne mlade znanstvenike, Metina lista pa je konec leta izdala zbornik njihovih prispevkov. Kje so ti raziskovalci in raziskovalke danes? S čim se ukvarjajo?

#MetaPHoDcast

Ob izidu knjige Zanimiva, navdihujoča, uporabna, v kateri je predstavljenih 70 slovenskih raziskovalk in raziskovalcev na začetku kariere z različnih področij znanosti, Metina lista skupaj z ekipo Znanost na cesti v sredo, 15. februarja ob 19. uri, v Kavarni Union organizira okroglo mizo, na kateri  se bomo pogovarjali o njihovih kariernih poteh.

Pogovor bova vodila dr. Ana Slavec in dr. Luka Ausec, med razpravljavci pa bodo (v vrstnem redu, kot se pojavijo v knjigi)

  • dr. Barbara Turk Niskač (nekdanja mlada raziskovalka na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete UL in Fulbright štipendistka na Univerzi Rutgers v ZDA),
  • Martin Vodopivec (mladi raziskovalec na Nacionalnem inštitutu za biologijo),
  • dr. Maša Čater (nekdanja mlada raziskovalka na Biotehniški fakulteti UL, zaposlena v podjetju Arhel),
  • Luka Lisjak Gabrijelčič (doktorski študent na Central European University)
  • in dr. Marko Soderžnik (sodelavec Odseka za nanostrukturne materiale IJS, nekdanji podoktorski raziskovalec na Nacionalnem inštitutu za materialne znanosti v Tsukubi na Japonskem).

Zanimalo nas bo, kako unovčujejo svoje znanje. Kakšno vlogo so imele pri tem njihove mednarodne izkušnje?  S kakšnimi izzivi se srečujejo? Kakšne so priložnosti za mlade znanstvenike doma in v tujini? Kako ambiciozno je okolje, v katerem ustvarjajo? Kakšne so na njihovem področju možnosti za sodelovanje z gospodarstvom? Zelo dobrodošla bodo tudi vprašanja iz publike.

Dogodka se bo udeležilo in v razpravi sodelovalo tudi nekaj drugih avtorjev prispevkov v knjigi, ki jim boste lahko prav tako namenili vprašanja ali z njimi poklepetali po dogodku.

Poleg tega bomo izmed vseh udeležencev na dogodku izžrebali enega, ki bo prejel izvod knjige Zanimiva, navdihujoča, uporabna, ki jo podarjamo podpornikom znanstvenih vsebin na Metini listi.

Veseli bomo, če svojo prisotnost potrdite na strani Facebook dogodka ter nanj povabite še svoje prijatelje. Lepo vabljeni!

 

————————————————-

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelja sta dr. Luka Ausec in Ana Slavec, njuni sogovorniki v podkastu so znanstveniki in znanstvenice pred zaključkom doktorata z različnih področij znanosti, v rubriki “Meta PHoDcast zapisi” pa gostita slovenske doktorske študente in študentke ter podoktorske raziskovalce in raziskovalke v tujini. Njuno delo lahko podprete z donacijo in prejeli boste knjigo Zanimiva, navdihujoča, uporabna.

————————————————-

0 replies on “Karierne poti mladih znanstvenikov in znanstvenic doma in v tujini”