Knjiga mora biti navdih: Matej Praprotnik

Matej Praprotnik (foto: Matej Vrbič)
Matej Praprotnik (foto: Matej Vrbič)
Matej Praprotnik (foto: Matej Vrbič)

Avtor: Matej Praprotnik, novinar. Na Twitterju ga najdete pod @praprotnix.

Bral bom o Lyoness nakupovalni skupnosti. Po telefonu se osnov pač ne da razložiti, mar ne?! Našel sem že kup kup kvazi strokovnjakov, ki predavajo o osebnih financah in mimogrede navržejo možnosti pasivnih zaslužkov. Poštena novinarska obravnava zahteva podrobno branje. Naučil sem se že, da se je mrežni marketing preimenoval v priporočilni marketing. Kako napeto še bo? Rad mam kriminalke. Uvod.  

The Black Swan, Nassim Nicholas Thaleb. Kupljena pred časom, ki ga je za branje zmanjkalo. Šele potem bom zares razumel prigodo deklice v Laure Buxton Angliji. Z dvorišča je spustila balon, ta je preletel Anglijo in pristal na dvorišču neke druge deklice, ki je bila prav tako Laura – in pisala se je Buxton! Tudi stari sta bili obe enako. To se lahko pri nas zgodi le Janezu Novaku. Če le se še igra z baloni. 

Stories for Nighttime and Some for the Day, Ben LooryKer je bil že čas za leposlovje. Slišal sem odlomek v zadnji epizodi This American Life. Basen o človeku in losu. Dober radio je dobra referenca za dobro literaturo. Med pisanjem sem jo tudi že naročil, v poštnem nabiralniku naj bi bila po 16. juliju. 4,38 € plus 3 € za poštnino. Pošteno.

The Data Journalism Handbook, nabavljena in čaka, da se ji posvetimo. V redakciji se nekaj premika, v knjigi pa je zbranih kup dobrih primerov, kako v podatkih poiskati osnovo za dobre zgodbe. Knjiga mora biti navdih. Čaka me papirnata različica, čeprav je na voljo tudi brezplačen pdf. Še raje mam zvočne knjige na kolesu, a tale rabi vso mojo pozornost.   

F.M. Dostojevski, Nespodobna anekdota. Obožujem anekdote, v tejle bi lahko nastopil kdo, ki ga poznam. 

 

Poletje 2013, kaj beremo in priporočamo: Manica J. AmbrožičLenart J. KučićDarja MatjašecManca G. RenkoMatevž LuzarKlara in Klemen (Handmade in Moste), Nina KožarJure BrankovičUrška SaletingerSlavko JeričNataša Pirc MusarAnže Tomić, Denis OštirJana S. JavornikRok TamšeAntiša KorljanMaja in Nejc Žorga Dulmin, Maja SimonetiSašo Braz, Zala Žbogar.

 

0 replies on “Knjiga mora biti navdih: Matej Praprotnik”