Ko potujemo, je en kovček namenjen samo mojim knjigam – Ana Roš

ana roš
Ana Roš (foto: osebni arhiv)

Sem samo večerna bralka, po delu in toplem tušu ne morem zaspati brez dobre knjige. Ko potujemo in dopostujemo, je en kovček namenjen samo mojim knjigam. Ena na dan 🙂

Elif Shafak: Pankrt iz Istanbula – Težko sem se prebila čez prve strani, potem pa me je knjiga zapeljala in peljala do konca. Do te knjige nisem o Turkih in Armencih vedela pravzaprav nič.

Elif Shafak: 40 pravil ljubezni – Ista pisateljica, morda mi njen slog enostavno ugaja. Brala sem jo sicer v angleščini, zato sem morda včasih po svoje interpretirala nekatere zasuke. Ne maram kičaste romantike, zgodovinska pa mi očitno sede :).

Albert Sánchez Piñol: Mrzla koža – Super knjiga, utrgana zgodba, čudovit prevod Veronike Rot.

Arto Paasilinna: kar ves pisateljev opus  Zabavno, humorno, tako zelo finsko.

James Patterson in njegovi primeri Alexa Crossa – Se lahko v knjižnega junaka zaljubiš? Obožujem Alexa Crossa :). Dobre kriminalke, dobro pisanje, napete zgodbe.

Margaret Mazzantini: Novorojen – Pretresljiva pripoved v Sarajevu, ki tako preprečljivo pripoveduje o bosanski vojni, da sem celo preverjala, če je avtorica morda zapisala svojo osebno zgodbo.

Stieg Larsson: trilogija Millenium – Ko ne moreš nehati brati, veš, da imaš časa za branje enostavno premalo in zato bereš, ko bi moral spati, s svetilko pod odejo, da ne bi motil ostalih.

 

ana roš
Ana Roš (foto: osebni arhiv)

Avtorica: Ana Roš, svetovno priznana kuharska mojstrica, srce in duša restavracije Hiša Franko v Kobaridu in letošnja dobitnica nagrade za najbolj nadarjeno kuharico, ki jo podeljuje združenje mladih evropskih lastnikov restavracij (Jeunes Restaurateurs d’Europe).

 

—————————————

META PRIPOROČA je serija zapisov, v katerih fajn ljudje pišejo o svojih bralnih navadah in knjigah, ki se drenjajo na njihovi nočni omarici. Včasih priporočajo tudi kakšne podkaste. Rubriko ureja Nina Kožar.

————————————–

 

2 replies on “Ko potujemo, je en kovček namenjen samo mojim knjigam – Ana Roš”
  1. says: Pris

    Call me old-fashioned, ampak pisatelj, katerega celoten opus ji je všečen, si pa res zasluži pravilen zapis svojega priimka. 😉

Komentiranje je zaprto.