Kruha, bonov in iger

Foto: marcos mayer via Unsplash.

Opolnoči so začeli teči roki za volilna opravila in čeprav se uradna volilna kampanja začne šele 24. marca, je festival dvorjenja volivcem in volivkam že v polnem teku. To je imenitno obdobje, saj se v potokih cedijo bonboni in bonboniere. In če kdo, Janševa vlada dela nadure. Za Valentinovo, ker ga že imamo pri roki, bi se jim rada zahvalila za ljubezen, ki nam jo izkazujejo ob vsaki priložnosti.

Vlada, ki na primeru prodaje deleža Save ne želi, da se država vpleta v gospodarstvo, je kar 2x naredila prav to, ko nam je podarila turistične bone. Čakamo še na bone za pogled na zvezdnato nebo in sprehode, ki nam omogočajo uživanje v lepotah Slovenije. Hvala tudi za digitalne in energetske bone pred volitvami. Iz premierjevih vedno olimpijskih tvitov ni ostalo neopaženo niti, da je TA vlada povišala finančne nagrade za dobitnike in dobitnice medalj v Pekingu.

Ker je neizmerno dobroto treba vračati, je edino fer, da dobijo kakšen bonbon, če že ne bonboniere, tudi nazaj. Z mislijo na pomoči najbolj potrebne, bi šefu policije Olaju, ki so mu nekateri na tviterju povzročili občutek prizadetosti, podarila bon za terapevtske urice. Ekipi, ki vodi državo, v kateri smo po zadnjem Eurobarometru med vsemi v EU najmanj zadovoljni z delovanjem demokracije, bi podarila bon za tečaj Osnov demokracije in vladavine prava. Premieru, ki na Twitterju že dve leti dela za dva, bi utegnil priti prav bon za vikend paket v resortu brez interneta. Kulturni minister pa, “no bon for you”! Za vas pa bonton.

Nam pa bi, če sem iskrena, vlada izkazala še največ ljubezni, če bi nas obdarili z bonom za prepoznavanje laži in manipuliranja, po domače bulšitinga, unovčljiv vsaj do 25. aprila. Imam občutek, da se ga bomo v naslednjih mesecih pošteno nažrli. Pa že zdaj nismo prav stradali.

 

Opomba: Zapis je bil izvorno objavljen v oddaji Studio City, 14. februarja 2022, dostopen tudi na spletni strani MMC RTV SLO.

0 replies on “Kruha, bonov in iger”