Linkina marcipanova rolada

Linkina rolada (foto: osebni arhiv)
Linkina marcipanova rolada (foto: osebni arhiv)

Linkina marcipanova rolada je slastna slaščica, ki jo hitro naredimo, nadevamo jo po lastnem okusu in lepo popestri naš sladek krožnik mešanega peciva.

Sestavine

Testo:

  • 75 g sladkorja
  • 80 g mehke bele moke
  • 3 jajca

Krema:

  • 120 g čokoladne nutele zmešamo s 30 g zmletimi keksi  (lahko tudi brez)
  • 120 g lešnikove nutele zmešamo s 30 g zmletih lešnikov (lahko tudi brez)
  • 120 g mlečne kreme
Linkina marcipanova rolada (foto: osebni arhiv)

Nadev:

  • 200 g marcipana

Preliv:

  • 70 g jedilne čokolade

Priprava 

Iz beljakov stepemo sneg, ki mu dodajamo sladkor in mešamo,  da postane zelo trd, nato dodajamo rumenjake, še malo premešamo in nato narahlo vmešamo še moko. Maso porazdelimo po s peki papirjem obloženim pekačem, velikosti 30×40 cm in pečemo 10 minut na 180°C.

Ohlajeni biskvit pokrijemo z vlažno krpo in malo počakamo, potem ga namažemo z rjavo kremo, nanjo damo lešnikovo kremo in nanjo belo ter po dolžini marcipan zvaljan v klobaso, skupaj s peki papirjem trdo zavijemo in ohladimo. Rolado po želji prelijemo s stopljeno jedilno čokolado.

Helena Kambič Krže

P.S. “Pred tremi leti, ko so se začeli krajšati dnevi, ko me vrt ni več potreboval, mraz je trkal na vrata, in ko je v domu prijetno, če zadiši po domačih sladicah, sem začela raziskovati razne recepte za drobno pecivo.  Tako sem vsak vikend spekla po več vrst piškotov, po najdenih receptih, lastnih popravkih, nekaj pa sem jih tudi sama ustvarila. Vse te sladkarije je bilo potrebno do naslednjega vikenda tudi pojesti in odjemalce sem našla v sinovih prijateljih, sosedih, sodelavcih, pa še kakšni neznanci so bili vmes. In tako sem v dveh zimah napekla 106 različnih vrst piškotov, seveda sem najboljše tudi večkrat ponovila.”

 

Recept za Linkino marcipanovo rolado najdete v knjigi Najboljše drobno pecivo, ki vam jo ga. Helena prijazno podarja ob praznikih. Dober tek!

 

0 replies on “Linkina marcipanova rolada”