Mag. Jelena Aleksić

(foto via Slovensko sociološko društvo)
(foto via Slovensko sociološko društvo)

MAG JELENA ALEKSIĆ

– asistentka evropskega poslanca Iva Vajgla

– članica predsedstva Slovenskega sociološkega društva

 

Prejšnje pozicije

– vodja kabineta predsednika Državnega zbora

– svetovalka v poslanski skupini v Državnem zboru za področja ekologije, prostorskega in regionalnega razvoja ter človekovih pravic

– svetovalka za odnose z javnostmi na Ministrstvu za informacijsko družbo

– članica Občinskega sveta Občine Medvode v dveh mandatih

 

Področja znanja

– komunikologija, odnosi z javnostmi

– prostorska sociologija, okoljske študije

– informacijska družba, družbena omrežja

 

Biografija

Mag. Jelena Aleksić je od leta 2012 asistentka evropskega poslanca Iva Vajgla, v obdobju od l. 2006 do l. 2014 je bila članica Občinskega sveta Občine Medvode. Od leta 2005 je članica predsedstva Slovenskega sociološkega društva.

Med leti 2005 in 2008 je delala kot svetovalka v poslanski skupini v Državnem zboru, od l. 2008 do 2011 pa kot vodja kabineta predsednika Državnega zbora. Po dodiplomskem študiju sociologije na Fakulteti za družbene vede je leta 2006 magistrirala s področja prostorske sociologije in regionalnega razvoja. V času študija je sodelovala pri različnih projektih Centra za prostorsko sociologijo na Fakulteti za družbene vede, Centra za raziskavo javnega mnenja in množičnih komunikacij, Inštituta za družbene vede , Urbanističnega inštituta ter Mirovnega inštituta. Kot študentka je bila aktivna v študentskih društvih, vodila je fakultetni študentski svet in podpredsedovala študentskemu svetu univerze. Izkušnje si je nabirala tudi pri študentskih časopisih in na Radiu Študent.

 

Spletne koordinate

Facebook

– Twitter: @JelenaJal

 

 

 

 

Značke