MD 021: Vse se da. Gostja: Petra Greiner, Zavod 13

Petra Greiner (foto: Anja Tomanič)

Petra Greiner je mama triinpol-letne deklice Sofie, ki je bila rojena s hudo genetsko okvaro, sindromom trisomija 13. To je klepet o življenju s posebnim otrokom, o tem, zakaj ne mara pomilovanja, o evtanaziji in zakaj bi namesto poplave dobrodelnih akcij raje videla stvari sistemsko urejene.  

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

Petra Greiner (foto: Anja Tomanič)
Petra Greiner (foto: Anja Tomanič)

PETRA GREINER – mama treh otrok, žena, fizioterapevtka, a ko zvečer leže v posteljo, je samo svoja.  Zaradi posebne drugorojenke Sofie je ustanovila Zavod 13, ki ozavešča o drugačnosti in nudi pomoč ne le materam posebnih otrok, temveč celotni družini.

Na posebne otroke je opozorila s prvo soavtorsko razstavo otrok s posebnimi potrebami Poglej me (Look at me) in pokazala, da ima življenje z njimi tudi sončno plat.

Lastno življenje je odstrnila z dokumentarcem Sofia 13 in pokazala, da taka izkušnja ni vedno le težka in nepremagljiva. Naslednja razstava Nedotakljivi pionirsko prikaže telesno drugačnost in posameznikovo sposobnost  uspeha, ne oziraje na to, kakšno telo mu je ponujeno. Tako Zavod 13 ne prikazuje nič novega, vendar prikazuje tisto, od česar družba obrača pogled. Petro na Twitterju najdete pod @PetraGreiner.

Zavod 13

Mama deklice s sindromom, “ki ni združljiv z življenjem”

Zloženka

blog Srečna 13ica

– SOFIA 13

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo iskreno veseli vaših tvitov, všečkov, dolpotegov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si. Če želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu POP TV-ja :D.

HVALA!

4 replies on “MD 021: Vse se da. Gostja: Petra Greiner, Zavod 13”
 1. says: Gal

  Evo, pol ure well spent! Hvala vama! 🙂

  LP
  g

  P.S.
  Ko tle gostuje Petra, bi se lahko tale podcast preimenoval v MB – Mega Babnice! 😉

Komentiranje je zaprto.