Meta PHoDcast 11: Martina Starc, psihologinja

Martina Starc nadzira eksperiment testiranja prostorskega delovnega spomina. (foto: LA)

S psihologinjo Martino Starc o raziskavah prostorskega delovnega spomina in ostalih eksperimentih na živih ljudeh. #MetaPHoDcast

Na Meta PHoDcast se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

MARTINA STARC je psihologinja, ki je kot mlada raziskovalka in asistentka zaposlena na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, natančneje v Laboratoriju za kognitivno nevroznanost. Njeno eksperimentalno delo vključuje zvabljanje ljudi v izolirane sobice, kjer ti nato igrajo računalniške igrice, ona pa natančno meri velikost njihove leve zenice. Zgodbo zakomplicira z neinvazivnim slikanjem možgan (fMRI, EEG) in tako dobi uvid v procese prostorskega delovnega spomina pri običajnih ljudeh in tistih s shizofrenijo. Ko ni v službi, pleše irske plese in sanjari o terapevtskem razčesavanju kožuhov lam. V branje priporoča Murakamijevo O čem govorim, ko govorim o teku.

Martina Starc (foto: Žiga Kroflič)
Martina Starc (foto: Žiga Kroflič)
Avtor PHoDcasta v ekperimentalni čumnati v kleti filofaksa. (foto: MS)
Avtor PHoDcasta v ekperimentalni čumnati v kleti filofaksa. (foto: MS)

 

Dr. Luka Ausec (foto: osebni arhiv LA)
Dr. Luka Ausec (foto: osebni arhiv LA)

Avtor Meta PHoDcasta je LUKA AUSEC, doktor bioloških znanosti, ki tekoče bere DNK, deloma pa tudi literaturo. Navdušuje ga pregibanje telesa in možgana v vse smeri, deloma tudi navznoter. Uživa v širjenju navdihujočih idej, deloma tudi v obliki čivkov.

Več o ideji in ostale epizode Meta PHoDcast najdete na tej povezavi.

0 replies on “Meta PHoDcast 11: Martina Starc, psihologinja”