Meta PhoDcast 165: Tajda Klobučar, biotehnologinja

S Tajdo Klobučar o neprecenljivih izkušnjah v tujini, pomenu odprtega dialoga in organizaciji doktorskega študija v Sloveniji.

#MetaPHoDcast

Meta PHoDcast
Meta PHoDcast

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelji so dr. Zarja Muršič, Lucija Ana Vrščaj in Nika Žibrat, njihovi sogovorniki pa znanstveniki in znanstvenice pred zaključkom doktorata z različnih področij znanosti. Vsak drugi četrtek.

 

Tajda Klobučar je doktorska študentka tretjega letnika. Svoje raziskovalno delo opravlja na Kemijskem inštitutu v Ljubljani, v Laboratoriju za RNA omrežja, pod mentorstvom dr. Mihe Modica. Je prejemnica doktorske štipendije Janka Jamnika, ki vsako leto enemu nadebudnemu bodočemu raziskovalcu omogoči polno financiran doktorat na Kemijskem inštitutu. 

Tajda je energična in zgovorna oseba, ki jo zanimajo vsi vidiki znanosti. Je polna predlogov, idej za izboljšave, ki jih predebatirava v pogovoru. Je splošno aktivna tudi na Kemijskem inštitutu, kjer je predstavnica doktorskih študentov. Tekom magisterija je izkoristila možnosti izmenjav in prakse v tujini in se odpravila na Portugalsko ter v Nemčijo. Kot mnogi pred njo, vsem, ki imajo možnost, priporoča to izkušnjo. Poleg službe je Tajda aktivna na glasbenem področju, saj igra violino v več zasedbah.

Tajda je med delovnim procesom ugotovila, da organiziran laboratorijski dnevnik prihrani veliko časa. Priporoča knjigo Why fish don’t exist, avtorice Lulu Miller. Posluša podkast Metine liste LD;GD in pa podkast Night Science.

————

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem.

Gostitelji in gostje smo znanstveniki in znanstvenice z različnih področij znanosti. Večinoma gre za doktorske študente in študentke pred zaključkom doktorata, občasno pa so naši sogovorniki tudi podoktorski raziskovalci in raziskovalke v tujini.

Nastajanje podkasta v letu 2023 finančno podpira ARIS, Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije.

0 replies on “Meta PhoDcast 165: Tajda Klobučar, biotehnologinja”