Meta PHoDcast 29: Darija Aleksić, ekonomistka

Z ekonomistko Darijo Aleksić o zanosu, deloholizmu in etični slepoti. #MetaPHoDcast

Na Meta PHoDcast se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

DARIJA ALEKSIĆ je magistrica poslovnih ved in mlada raziskovalka na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Ukvarja se z etiko v poslovnem svetu in preučuje mehanizme, ki vodijo v etično slepoto in deloholizem. Ključna beseda v njenem raziskovanju je zanos, za katerega ugotavlja, da ima poleg številnih ugodnih tudi negativne vidike. Za zaskrbljene ponuja rešitev: najti vzroke za zanos tako v poklicnem kot tudi v zasebnem življenju. Tokratna gostobesedna in živahna sogovornica je poleg številnih drugih nalog tudi ena glavnih protagonistk Društva za poslovno etiko in etično voditeljstvo.

Darija Aleksić (foto: osebni arhiv DA)
Darija Aleksić (foto: osebni arhiv DA)

 

Dr. Luka Ausec (foto: osebni arhiv LA)
Dr. Luka Ausec (foto: osebni arhiv LA)

Avtor Meta PHoDcasta je LUKA AUSEC, doktor bioloških znanosti, ki tekoče bere DNK, deloma pa tudi literaturo. Navdušuje ga pregibanje telesa in možgana v vse smeri, deloma tudi navznoter. Uživa v širjenju navdihujočih idej, deloma tudi v obliki čivkov.

 

Preberite o ideji in začetnih ter vmesnih vtisih in poslušajte ostale epizode.

 

————————————————-

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelj je dr. Luka Ausec, njegovi sogovorniki pa znanstveniki pred zaključkom doktorata z različnih področij znanosti. Vsak četrtek.

————————————————-

 

0 replies on “Meta PHoDcast 29: Darija Aleksić, ekonomistka”