Meta PHoDcast 30: Miha Rihar, ekonomist

Miha Rihar (foto: osebni arhiv)

Z inženirjem računalništva in ekonomistom Mihom Riharjem o ekonomiki energetike in Društvu mladih raziskovalcev Slovenije. #MetaPHoDcast

Na Meta PHoDcast se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

MIHA RIHAR je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko, doktorat pa je pred kratkim zagovarjal na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Njegovo raziskovalno področje je ekonomika energetike, spraševal se je o ekonomski utemeljenosti uvedbe novih tarifnih shem in pametnih naprav ter pripravljenosti uporabnikov za vpeljavo in plačilo takih storitev. Miha je tudi večletni predsednik Društva mladih raziskovalcev Slovenije in kot tak odličen sogovornik za zaključek prve sezone MetaPHoDcasta. Sam je v promocijo in karierno usmerjanje mladih znanstvenikov (predvsem z organizacijo simpozijev) vložil neštete prostovoljske ure, zato je o problematiki sistema pa tudi pasivnosti nekaterih doktorandov lahko utemeljeno tudi nekoliko kritičen. Ko ima vsega dovolj, za motivacijo bere o Elonu Musku in knjigo Prebojniki.

Miha Rihar (foto: osebni arhiv)
Miha Rihar (foto: osebni arhiv)

 

Dr. Luka Ausec (foto: osebni arhiv LA)
Dr. Luka Ausec (foto: osebni arhiv LA)

Avtor Meta PHoDcasta je LUKA AUSEC, doktor bioloških znanosti, ki tekoče bere DNK, deloma pa tudi literaturo. Navdušuje ga pregibanje telesa in možgana v vse smeri, deloma tudi navznoter. Uživa v širjenju navdihujočih idej, deloma tudi v obliki čivkov.

 

Preberite o ideji in začetnih ter vmesnih vtisih in poslušajte ostale epizode.

 

————————————————-

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelj je dr. Luka Ausec, njegovi sogovorniki pa znanstveniki pred zaključkom doktorata z različnih področij znanosti. Vsak četrtek.

————————————————-

 

0 replies on “Meta PHoDcast 30: Miha Rihar, ekonomist”