Meta PHoDcast 48: Ahac Meden, kulturolog

S kulturologom Ahacom Medenom o spletnem aktivizmu in novem slovenskem biografskem leksikonu.

#MetaPHoDcast

Meta PHoDcast
Meta PHoDcast

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelji so dr. Zarja Muršič, Lucija Ana Vrščaj in Nika Žibrat, njihovi sogovorniki pa znanstveniki in znanstvenice pred zaključkom doktorata z različnih področij znanosti. Vsak drugi četrtek.

AHAC MEDEN je kulturolog, zaposlen je na Inštitutu za kulturno zgodovino Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU). Urednikuje in piše biografije znanih Slovencev s področja popularne kulture za Novi Slovenski biografski leksikon. Zanimajo ga še spletna komunikacija in aktivizem ter prepletanje znanosti in umetnosti. Veliko razmišlja in bere, od zadnjih naslovov priporoča popkulturno The KLF: Chaos, Magic and the Band Who Burned a Million Pounds in antropološko The origins of human communication. Ima jasno vizijo lastne grude nekje v Prekmurju, kjer bo s prijatelji snoval nove načrte za boljši jutri.

Ahac Meden (foto: osebni arhiv AM)
Ahac Meden (foto: osebni arhiv AM)

 

Ana Slavec (foto: osebni arhiv)
Ana Slavec (foto: osebni arhiv)
Dr. Luka Ausec (foto: osebni arhiv LA)
Dr. Luka Ausec (foto: osebni arhiv LA)

Avtorja Meta PHoDcasta sta dr. LUKA AUSEC in ANA SLAVEC.

Luka je doktor bioloških znanosti, ki tekoče bere DNK, deloma pa tudi literaturo. Navdušuje ga pregibanje telesa in možgana v vse smeri, deloma tudi navznoter. Uživa v širjenju navdihujočih idej, deloma tudi v obliki čivkov.

Ana je sociologinja in doktorska študentka statistike. Rada postavlja vprašanja, tako v anketah kot tudi sogovornikom v intervjujih. Piše za blog Udomačena statistika, na Twitterju pa jo najdete kot @aslavec.

Preberite o ideji in začetnih ter vmesnih vtisih in poslušajte ostale epizode.

0 replies on “Meta PHoDcast 48: Ahac Meden, kulturolog”