Meta PHoDcast 51: Karierne poti mladih znanstvenikov in znanstvenic

(foto: arhiv Metine liste)

V MetaPHoDcast intervjujih in zborniku so nam mladi znanstveniki in znanstvenice predstavili svoje raziskovalno delo ter razložili, zakaj je njihovo področje zanimivo, navdihujoče ali uporabno. 

Na okrogli mizi, ki sta jo soorganizirali ekipi Metine liste in Znanosti na cesti, pa sva se dr. Luka Ausec in dr. Ana Slavec s štirimi izmed sodelujočih pogovarjala o njihovih mednarodnih in podjetniških izkušnjah, kariernih ambicijah ter izzivih, s katerimi se srečujejo.

Čeprav so priložnosti na področju znanstvenega raziskovanja pri nas velikokrat omejene, ne obžalujejo, da so izbrali to pot. Želijo pa si, da bi jim odločevalci prisluhnili in naredili domače okolje prijaznejše in bolj odprto za mlade.

#MetaPHoDcast

Meta PHoDcast
Meta PHoDcast

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelji so dr. Zarja Muršič, Lucija Ana Vrščaj in Nika Žibrat, njihovi sogovorniki pa znanstveniki in znanstvenice pred zaključkom doktorata z različnih področij znanosti. Vsak drugi četrtek.

Sogovorniki in sogovornice na debati o kariernih poteh mladih znanstvenikov in znanstvenic doma in v tujini:

  • dr. Barbara Turk Niskač (nekdanja mlada raziskovalka na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete UL in Fulbright štipendistka na Univerzi Rutgers v ZDA),
  • Martin Vodopivec (mladi raziskovalec na Nacionalnem inštitutu za biologijo),
  • dr. Maša Čater (nekdanja mlada raziskovalka na Biotehniški fakulteti UL, zaposlena v podjetju Arhel), in
  • dr. Marko Soderžnik (sodelavec Odseka za nanostrukturne materiale IJS, nekdanji podoktorski raziskovalec na Nacionalnem inštitutu za materialne znanosti v Tsukubi na Japonskem).
Dr. Ana Slavec in dr. Luka Ausec, so-voditelja Meta PHoDcasta (foto: arhiv Metine liste)
V živo na Meta PHoDcastu v Kavarni Union, 15. februar 2017 (foto: arhiv Metine liste)

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelja sta dr. Luka Ausec in Ana Slavec, njuni sogovorniki pa znanstveniki in znanstvenice pred zaključkom doktorata z različnih področij znanosti.

V rubriki “Meta PHoDcast zapisi” pa gostita slovenske doktorske študente in študentke ter podoktorske raziskovalce in raziskovalke v tujini.

0 replies on “Meta PHoDcast 51: Karierne poti mladih znanstvenikov in znanstvenic”