Metamorfoza 011: Leteče kače in razjarjene čebele z okusom po kavi

(foto: KrisFricke via visualhunt.com)

V 11. epizodi smo razkačeni. Govorimo o razjarjenih čebelah in kačah.

#Metamorfoza

Metamorfoza
Metamorfoza

Metamorfoza je podkast o novicah, zanimivostih in bizarnostih iz biologije organizmov. Ob sproščenem pogovoru jih z ekipo predstavi dr. Matjaž Gregorič.

 

Novice: Med novicami predstavimo nova spoznanja o tem, kje so živeli predniki kač in zakaj je tekom evolucije prišlo do izgube nog. Nadaljujemo z novico o razjarjenih čebelah, ki jih prav tako kot ljudi, pomiri hrana.

Ali ste vedeli: V tej rubriki nadaljujemo s čebelami. Ali ste vedeli, da se tudi čebele zadevajo s kofeinom? Kofein jim do neke mere pomaga tudi pri spominu.

Vaški posebneži: Tokrat so to kače. Prvi je gad, ki z repom v obliki pajka privablja nič hudega sluteče ptice. Ali ste vedeli, da znajo nekatere kače jadrati po zraku?

 

Zunanje povezave

Spider-tailed horned viper

Leteče kače

 

—————————

Metamorfoza je podkast o novicah, zanimivostih in bizarnostih iz biologije organizmov. Vsak drugi torek jih z gostom predstavi dr. Matjaž Gregorič. Pišete mu lahko na metamorfoza@metinalista.si.

————————-

 

matjaž gregorič
Dr. Matjaž Gregorič (foto: osebni arhiv)

Avtor: dr. Matjaž Gregorič, arahnolog in evolucijski biolog. Ukvarja se z raziskovanjem biološke raznovrstnosti in mehanizmov, ki jo generirajo. Posebej ga zanimajo izjemni biološki materiali ter kako naravna in spolna selekcija oblikujeta vedenje živali. Kot objekt raziskav v glavnem izbira pajke in njihove mreže. Navdušujejo ga tudi filmi in šport. Na Twitterju ga najdete pod @matjazgregoric.

0 replies on “Metamorfoza 011: Leteče kače in razjarjene čebele z okusom po kavi”