Metamorfoza 078: Izumiranje kitajskega močerada, mestni pajki in Houdinijeva muha

Micromesistius CC BY 3.0 via Wikimedia Commons

Tokrat izumiramo z orjaškimi kitajskimi močeradi, rastemo z mestnimi pajki in starodavnimi ribami ter z muhami postanemo izurjeni Houdiniji.

#Metamorfoza

Metamorfoza
Metamorfoza

Metamorfoza je podkast o novicah, zanimivostih in bizarnostih iz biologije organizmov. Ob sproščenem pogovoru jih z ekipo predstavi dr. Matjaž Gregorič.

OPIS ODDAJE

Novice: Tokrat med novicami predstavimo novo raziskavo o problematiki izumiranja največje dvoživke na svetu – kitajskega orjaškega močerada.

Ali ste vedeli …, da so mestni pajki večji od tistih v naravi? Na primeru vrste pajka razložimo, da urbanizacija sicer v splošnem res zmanjša biotsko pestrost, nekateri organizmi pa v človeških okoljih prav cvetijo.

Vaški posebneži: Prvi vaški posebnež tokrat je riba z imenom Leedsichthys problematicus, največja znana riba. Drugi vaški posebnež je t.i. Houdinijeva muha, ki s prav posebno zvijačo pobegne iz kamric svojega gostitelja.

Dmitry Bogdanov CC BY 3.0 via Wikimedia Commons

ZUNANJE POVEZAVE

 

Metamorfoza je podkast o novicah, zanimivostih in bizarnostih iz biologije organizmov. Vsak drugi torek jih z gostom predstavi dr. Matjaž Gregorič. Pišete mu lahko na metamorfoza@metinalista.si.

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “Metamorfoza 078: Izumiranje kitajskega močerada, mestni pajki in Houdinijeva muha”