Metamorfoza 117: Kadar mačke ni doma, miši plešejo

cloud_nine / photo on flickr, via VisualHunt.com

V tokratni posebni oddaji se lotimo aktualne teme, to je ekologije požarov, v odsotnosti mačke (Matjaža) pa se miši (sovoditelji) pogovarjajo prav o mačkah in miših.

#Metamorfoza

Metamorfoza
Metamorfoza

Metamorfoza je podkast o novicah, zanimivostih in bizarnostih iz biologije organizmov. Ob sproščenem pogovoru jih z ekipo predstavi dr. Matjaž Gregorič.

 

OPIS ODDAJE

Čeprav je ekipa podkasta napovedala dober mesec dolg odmor, saj je idejni vodja Matjaž na zasluženem dopustu, nas je Romana, Lovrota, Alenko in Uršo zasrbel jezik.

V tej posebni oddaji smo se tako najprej pogovarjali o ekologiji požarov, kaj to sploh je (ja, nekateri organizmi požar celo izkoriščajo in so nanj prilagojeni) in kaj to pomeni za naravo.

Po vzoru pregovora, kadar mačke ni doma, miši plešejo, smo se pogovarjali še prav o teh živalih: najprej o tem, kako daleč običajno vandrajo mačke, nato pa o japonskih plešočih miših in mišji kugi.

 

Metamorfoza je podkast o novicah, zanimivostih in bizarnostih iz biologije organizmov. Vsak drugi torek jih z gostom predstavi dr. Matjaž Gregorič. Pišete mu lahko na metamorfoza@metinalista.si.

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “Metamorfoza 117: Kadar mačke ni doma, miši plešejo”