MetaPHoDcast Zapisi 29 mladih slovenskih raziskovalcev in raziskovalk v tujini

MetaPHoDcast Zapisi 29 mladih slovenskih raziskovalcev in raziskovalk v tujini

Zapisi so pisni intervjuji s slovenskimi doktorskimi študenti in študentkami ter podoktorskimi raziskovalci in raziskovalkami v tujini, ki smo jih v drugi sezoni MetaPHoDcasta objavljali v tednih, ko ni bilo avdio epizode.

#MetaPHoDcast

“Kaj pa slovenski doktorski študenti v tujini? Bi tudi njih intervjuvala?” sva se pred dobrim letom spraševala z Luko. Ker bi to šlo na račun zmanjšanja števila intervjujev z doktorskimi študenti in študentkami v Sloveniji, deloma pa tudi zaradi negotovosti v povezavi s kakovostjo posnetkov, snemanih na daljavo, sva avdio epizode PHoDcasta geografsko omejila le na tiste, ki študirajo pri nas. Za slovenske raziskovalce in raziskovalke v tujini pa sva po zgledu spletnega mesta Scientific23 pripravila sklop 13 vprašanj za odgovarjanje v pisni obliki. Koncept sva tudi razširila, da je poleg tistih na doktorskem študiju vključeval še podoktorande. S tem rubrika lepo dopolnjuje vizualizacijo slovenskih znanstvenikov in znanstvenic po svetu.

Na vprašanja je skupaj odgovarjalo 29 raziskovalk in raziskovalcev, ki delujejo v 14 različnih državah. Največ iz ZDA (7) in Velike Britanije (7), sledijo Avstrija, Madžarska in Nemčija s po dvema predstavnikoma, nato pa še Belgija, Danska, Francija, Islandija, Italija, Izrael, Japonska, Švica in Nizozemska s po enim predstavnikom oz. predstavnico. Največ je bilo naravoslovcev (7), sledita družboslovje in humanistika s po šestimi, pet jih je bilo s področja biotehniških ved, trije tehniških, dva pa smo uvrstili pod kategorijo medicina in zdravje. Do posameznih zapisov lahko dostopate s klikom na povezavo (sličice spodaj).

MARKO VERCE peter gracar pina sadar ana_hocevar kaja_stemberger tina_santl_temkiv jernej_turnsek miha_malek gal_kirn eva_smolar milkovic Zimska image1 slika3 metka_hercog Nejc_Stopnisek_01 133 - Pancake party selfie IMG_8489 Luka Lisjak Gabrijelčič IMG_1488 UCSF_007 1 20160727_002514 Hossein Sepehri Amin IMG_0243 Masa Sorn1 20160829_213025 nejc_crick img_0495 metincaj-PHoDcast-2

Prišli smo do 29-ih zapisov in s tem zaključili drugo sezono Meta PHoDcasta. Kako pa naprej? Ali sledi še ena sezona? Na ta vprašanja še nimamo dokončnega odgovora. Zaradi zasedenosti z drugimi projekti si bomo vzeli pavzo vsaj do konca leta (ali pa tudi dlje). Eden od teh projektov je povezan tudi s to rubriko in mogoče že prav kmalu namignemo kaj več. Do takrat smo za pripombe, pohvale in predloge dostopni na znanost@metinalista.si.

Če povzamemo, seznam 29 MetaPHoDcast Zapisov:

Preberite tudi povzetek 2. sezone Meta PHoDcasta:

phodcast

0 replies on “MetaPHoDcast Zapisi 29 mladih slovenskih raziskovalcev in raziskovalk v tujini”