Miss sveta za vse čase

Lepa Helena (avtorica: Evelyn De Morgan via Wikipedia)
Lepa Helena (avtorica:  Evelyn De Morgan via Wikipedia)
Lepa Helena (avtorica: Evelyn De Morgan via Wikipedia)

Ponedeljek, 23. september 2013

(Lepa Helena je miss sveta za vse čase. V grški mitologiji je hči Zevsa in Lede; sestra Kastorja in Poluksa. Neopisljiva lepota Helene jo je naredila za eno najslavnejših oseb grške mitologije.  vir)

Dragi Borut – Alojz Ihan, Siol

Kaj naj si potem mislim o dolgoletnem znancu, mladincu in notranjem ministru Borutu? In njegovem dvajsetmilijonskem slamnatem lastništvu? Zares oprosti, če vse to, o čemer tako konkretno pišejo poslovni časopisi, ne drži. Če pa drži, bom vesel tvojega pojasnila.

Moj ne tujcu – Dušan Hauptman, Dnevnik

Vrsto let govorim, in to ne velja le v košarki, da ni nobene potrebe, da reprezentance vodijo tuji selektorji. Imamo dovolj svojih strokovnjakov.

Glosa Gorana Vojnovića: Navijaške samoprevare – Val 202

Pravi junaki evropskega prvenstva so gledalci – Matej Grošelj, Dnevnik

Božidar Maljković je bil v Litvi sedmi, zdaj peti, torej ni presegel naše najboljše uvrstitve, potem ko smo bili leta 2009 na Poljskem četrti. Posledično je sklenil svojo misijo. Sam bi se zdaj spogledal z drugimi rešitvami.

Operacija Medja – Matija Stepišnik, Večer

Gre za Medjo in gre za Mercator – Borut Hočevar, Finance

Medja je majhna riba v tej zgodbi. Če ga odnese z vrha NLB, ne bo nihče obžaloval. Razen morda kadrovske agencije Korn Ferry.

Zadnja igra – Grega Repovž, Mladina

Janković je zaradi mešanja zasebnega in javnega obravnavan kot storilec hudih kaznivih dejanj. Prvo ceno je že plačal: moral se je umakniti iz državne politike. Resnična cena šele prihaja in glede na vrsto obtožb se verjetno ne bo mogel izogniti zaporu. Ne takoj, v nekaj letih pa bo najbrž končal tam.

Je slovenska esejistika slaba? O pomanjkljivostih (znanstvenega) pisanja – Noah Charney, AirBeletrina

S kašljanjem nad srčno kap? – Katja Zakrajšek, Skeptik.si

Žal je to nevarna dezinformacija.  In to ne porojena iz neznanja, ampak namerna, sodeč po lažnem sklicevanju na strokoven vir. Navedena bolnišnica je namreč javno zanikala, da bi objavila takšna navodila, ter pozvala k zaustavitvi širjenja tega sporočila.

 

Don’t be a dick – Kate or die

(via http://kateordiecomics.com/)
(via http://kateordiecomics.com/)

Yao Ming: China’s basketball king – Financial Times Magazine

He was the super-modest, super-tall basketball star from China who took America by storm. Now he wants to make a difference back home.

Last Meals – Lapham’s Quarterly

The last meal, though, is in some ways just an extreme example of the intimate relationship between food and death that is a part of end-of-life customs in nearly all societies. Christianity, after all, tethers the very idea of death to a culinary transgression: Eve and that damned apple.

10 Famous Psychological Experiments That Could Never Happen Today – Mental Floss

 

Junakinje rokovnika Zavest 2013 so izbrale Marjetka Krapež, Tanja Radež in Zora Stančič. Objavljene so v rokovniku, ki ga je izdal Pionirski dom – Center za kulturo mladih, Ljubljana. Hvala!

 

Značke
0 replies on “Miss sveta za vse čase”