Moj piščanec po trdinovsko (17.)

Piščanca stilno uredimo. Stisnemo česen, dodamo majaron, timijan, še kakšno mešanico začimb, pojma nimam, zakaj, ampak rad dam zraven še ščepec rdeče paprike, na koncu gorčico. Piščancu pod kožo vsilimo rezine sira, gauda je čisto v redu, posolimo od znotraj in zunaj in premažemo z mešanico. V trebuh mu zarinemo jabolko, da ne pade skupaj, zašpilimo ritko in položimo v naoljeni pekač. Okoli naložimo na četrtine narezan krompir, kakšen koren, rezino zelene, polovičke paprike, na četrtine narezano čebulo ali celo šalotko in obilo strokov česna v poslednji kožici, da se scmarijo v lastnem česnovem soku. Iz čiste afnarije na hrbet pritrdim z zobotrebcem dve rezini limone in počez napičim za dva oreha masla, da se ob začetku počasi razliva navzdol in pronica v vsako poro piščančjega sistema. Ne pravim, da je tako prav, ampak jaz na začetku vse skupaj pokrijem z alufolijo, čez kakšne pol ure pa odkrijem in začnem zalivati z juho. Krompir mora biti neprestano v nekakšni lužici in je na na koncu pravzaprav kuhan pečen krompir.

Inteligenc proteza: Česen primemo pri ritki in si ga iztisnemo v usta, zraven pa delamo grimase, kot da nam je všeč. Najbolj fino je, ko nam kdo nasede.

@Delajte to v moj spomin.

Marko Zorko, Knjiga mrtvih

P.S. Knjigo mrtvih je izdalo časopisno podjetje Mladina d.d. , kupite jo lahko v Mladinini spletni trgovini (www.mladina.si/trgovina). Priporočamo tudi Zorkovo avtobiografijo Mein Kampf, knjigo, za katero se praši. Dobite jo v spletni knjigarni eBesede.

One reply on “Moj piščanec po trdinovsko (17.)”

Komentiranje je zaprto.