Na ogled postavljamo svoje nasmejane, upanja polne portrete

Avtorji: študenti in študentke mednarodnih odnosov s Fakultete za družbene vede (FDV).

Strah, zaskrbljenost, stres … Na vsakem koraku, v vsakih očeh. Dovolj nam je tega. Na ogled postavljamo svoje nasmejane, upanja polne portrete; svoj pravi obraz, ki je v času vsesplošne krize prevečkrat skrit pod plastjo skrbi in malodušja. In radi bi vas spodbudili, da ta svoj pravi, veder obraz pokažete tudi vi.

Tako smo se študenti četrtega letnika mednarodnih odnosov z veseljem odzvali na pobudo Vanje Černivec in Vide Mulec za sodelovanje pri globalnem projektu “INSIDE OUT”, ki transformira sporočila osebne identitete v umetniško delo v obliki črno-belih portretnih fotografij. Koncept projekta je vsem in komurkoli dati priložnost, da delijo svojo identiteto s širšim svetom.

Verjamemo, da lahko skozi tovrsten umetniški projekt na izviren način posredujemo našo pozitivno energijo in sporočilo ljudem. S svojimi portreti želimo pokazati, da vdanost v usodo ni edina možnost in da lahko aktivna udeležba v kombinaciji s pozitivnim pristopom ter občutkom skupnosti popolnoma spremeni situacijo. Aktiven in pozitivno naravnan posameznik lahko spremeni svojo prihodnost, več takšnih posameznikov pa lahko spremeni prihodnost celotne generacije. In to je naš dolgoročni cilj. Poleg tega pa si želimo tudi, da bi s svojimi veselimi in iskrivimi obrazi razveseljevali mimoidoče, jih napolnjevali s pozitivno energijo, da bodo lažje premagovali svoje vsakodnevne ovire, tako pa bodo tudi sami vsaj malo prispevali k uresničevanju našega cilja.

IMG_0103

IMG_0093

IMG_0096

IMG_0111

IMG_0104

IMG_0097

IMG_0116

IMG_0113

IMG_0090

IMG_0122

IMG_0114

Inside Out Ljubljana (foto: Aleš Rosa)
Inside Out Ljubljana (foto: Aleš Rosa)

Še več o projektu INSIDE OUT (Facebook stran), ki sta ga v Slovenijo pripeljali Vida Mulec in Vanja Černivec in pri katerem sodelujeta tudi Mestna občina Ljubljana in Center urbane kulture Kino Šiška, na tej povezavi. Portreti so na ogled na Ribji brvi – mostu med Ribjim trgom in Hribarjevim nabrežjem v centru Ljubljane.

 

 

0 replies on “Na ogled postavljamo svoje nasmejane, upanja polne portrete”