Nazaj v kameno dobo s #kamenspoetike

poetvit kamen spoetike
(foto: Polona Brajer)

Dobra knjiga je vedno dobra družba, pravimo na Metini listi. In ko tako s knjigo v nahrbtniku stopicljamo po svetu, se tu in tam zgodi, da nas kakšna misel, verz ali mestoma zgolj krik, zapisan v knjižnih sopotnicah, tako presune, prereže in obveže, da preprosto ni druge, kot da ga nekam zapišemo. Ima nas, da bi si ga vžgali v čelo, ustavili svet in zaukazali, naj tem modrim sporočilcem vendarle vsi brez pardona prisluhnejo.

To, žal, (še) ne gre. Lahko pa svoj usodni verz zapišemo na kamen, ki se v brezdelju napaja v soncu ob Ljubljanici, Seni ali Vltavi! Iz tega raztresenega razmisleka se je rodila ideja, primerna za launch na Chelsea Fringe Festival.

poetvit kamen spoetike
(foto: Polona Brajer)

In tako se ima 1. junija, na obletnico izida Baudelairovih Rož zla in po zgledu pariških ključavnic, zgoditi nekaj prelomnega. Metina lista bo skušala združiti prefinjenost digitalnega sveta s surovostjo kamna. Digitalno sleherništvo bo povabila k flancanju kamnov spoetike po svetu. Kako bo šlo? Čisto enostavno.

Navodila za sodelovanje:

poetvit
(foto: Polona Brajer)

1. Izberi si kamen, napiši nanj svoj najljubši verz, misel ali [kakodane] poetvit!

2. Položi kamen nekam, kjer misliš, da mu je mesto. Lahko je to v tvojem rodnem mestu, vasi, v São Paulu ali pa na severni steni Eigerja.

3. Kamen spoetike pofotkaj in objavi na Twitterju, Facebooku ali Instagramu, dodaj hešteg #kamenspoetike, tagaj @metinalista in objavi. Fotografije zbiramo tudi na naslovu info@metinalista.si.

4. Pojdi nazaj na korak 3 in ga še enkrat preberi. Porque? Ker je tretji korak najnujnejši in neobhoden, če hočemo, da se vsi naši kameno-poetični romarčki zbirajo v varnem pristanu na spletni strani Metine liste. In se tako nikoli, res nikoli ne izgubijo.

Četudi niste pesniki in pesnice, vabljeni, da na svojih poteh za sabo puščate #kamnespoetike. Da odpremo poeziji, verzom, krikom, modrim mislim … pot v prihodnost in da kamni še dolgo ne bodo zapustili v asfalt in beton objeta mesta.

Neznosno se veselimo pohoda. Neskončno že drhtimo od hrepenenja.

Ekipa Metine liste

P.S. A kakšni so načrti za prihodnost? Osvojiti vse prestolnice sveta, vse najvišje vrhove sveta, priti na olimpijske igre in svetovna prvenstva …

 

O festivalu Chelsea Fringe 2015:

Zeleni abonma

Chelsea Fringe in Ljubljana

 

0 replies on “Nazaj v kameno dobo s #kamenspoetike”